Artiklar och nyheter om LEI koder

se

Vad är en LEI kod?

 

En LEI kod är ett internationellt registreringsnummer, liknande en universell version av ett organisationsnumret i Bolagsverkets register. LEI står för Legal Entity Identifier och identifierar företaget globalt.

Läs mer
se

GLEIF väljer NordLEI för GMEI och DTCC:s kunder

 

Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), styrorganet för LEI-systemet, har utsett NordLEI att överta ansvaret för delar av kundbasen som tidigare skötts av Global Market Entity Identifier (GMEI). GMEI är ett helägt dotterbolag till Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Läs mer
se

Aktieskolan del 1 – köpa aktier

 

Om aktier är nytt för dig eller om du vill fräscha upp dina kunskaper är denna artikel den perfekta platsen att börja. Vårt mål är att ge dig en stabil grund att bygga din investeringsresa på.

Läs mer
se

Allt om LEI koder för företag med kapitalförsäkringar

 

Kapitalförsäkringar är en typ av investeringskonton som erbjuds av försäkringsbolag eller banker. De är särskilt populär hos oss i Sverige, där de ofta används av både privatpersoner och företag för att investera i olika tillgångar som aktier, obligationer och fonder.

Läs mer
se

Vad är en överföring av LEI-kod och hur fungerar det?

 

Processen att överföra en LEI-kod från en tjänsteleverantör till en annan kallas LEI-överföring. Din LEI-kod förblir densamma, förändringen sker bara i bakgrunden och påverkar inte dig som slutanvändare. Det finns alltid möjlighet att flytta din LEI till en säkrare

Läs mer
se

Allt du behöver veta om LEI-koder

 

LEI-koder eller Legal Entity Identifier, är en global standard för identifiering av juridiska enheter. Syftet med koden är att kunna särskilja deltagare i finansiella transaktioner och öka transparensen. Varje LEI-kod är unik och bunden till en juridisk person eller enhet. Alla koder består av en...

Läs mer
se

Vanliga frågor och svar om LEI-koder

 

Svenska banker och finansiella institutioner är skyldiga att rapportera transaktioner av finansiella instrument som aktier, obligationer, derivat, etc., antingen för deras egen räkning eller på uppdrag av deras kunder.

Läs mer