NordLEI tilldelas utmärkelsen “Best-Performing LEI Issuer” av GLEIF!

Stockholm, Sverige – 15 november 2023 – NordLEI, en ledande utfärdare av LEI koder (Legal Entity Identifier) i norra Europa, är stolta över att meddela att de har utsetts till den bäst presterande LEI-utfärdaren i Mid-Cap-kategorin av Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF).

Sedan 2014 har NordLEI satt standarden för snabbt och säkert utfärdande av LEI koder och hjälpt över 160 000 kunder. Denna utmärkelse från GLEIF är ett erkännande av NordLEI:s orubbliga åtagande att upprätthålla överlägsen datakvalitet och exemplarisk service.

Rickard Israelsson, medgrundare av NordLEI, uttryckte sin tacksamhet och stolthet över att få denna utmärkelse och lät meddela: “NordLEI är oerhört stolta över att erkännas som en prisbelönt LOU. Denna prestation återspeglar den kollektiva insatsen och engagemanget hos hela NordLEI-teamet. Vi har alltid strävat efter att erbjuda den bästa servicen och högsta möjliga datakvalitet till våra kunder, och denna utmärkelse bekräftar våra ambitioner. Vinsten hedrar inte bara våra tidigare prestationer utan inspirerar även vårt fortsatta engagemang för excellens i det globala finansiella ekosystemet.”

Om Legal Entity Identifiers

LEI koder (Legal Entity Identifier) är unika alfanumeriska strängar på 20 tecken som används för att identifiera juridiska personer som deltar i finansiella transaktioner globalt. LEI koderna utvecklades som ett svar på finanskrisen 2008 för att öka transparensen i finansiella system och krävs nu för de flesta företag som handlar med värdepapper.

Om NordLEI

NordLEI, som grundades 2014, är en ledande utfärdare av LEI koder (Legal Entity Identifier) i norra Europa och är särskilt erkänd som den första GLEIF-ackrediterade lokala operativa enheten (LOU) i Skandinavien. NordLEI har sitt huvudkontor i Stockholm och är känt för sitt engagemang för säkerhet och kvalitet, med stöd av ISO 27001-certifiering. Företaget har hjälpt över 160 000 kunder och erbjuder LEI koder med olika giltighetsalternativ och följer strikt GDPR-standarder.

För mer information om NordLEI och dess tjänsteutbud, besök https://nordlei.org.

För ytterligare förfrågningar, vänligen kontakta press@nordlei.org.